Tämän blogin oikeutus

tammikuu 25, 2008


Olen blogeja, nettiuutisia ja kaikenlaisia verkosta löytyneitä dokumentteja lukemalla tullut vakuuttuneeksi autoilun tulevaisuuden olevan sähköautoissa. Enkä tarkoita mitään radio-ohjattavia, vaan oikeita ratista väännettäviä kulkuneuvoja. Olen päätynyt tähän uhraamalla määrättömästi omaa aikaani, jonka olisin voinut käyttää muuhun jokapäiväistä elämääni enemmän koskettaviin asioihin kuin sähköautoihin. Tämä blogi on nyt olemassa, jotta muut voisivat vastaavalta ajanhaaskuulta välttyä tai ihan vain että voisin jonnekin näitä havaintojani kerätä.

On selvää, että olen asiasta innostunut. Minusta kyseessä on kertaheitolla suurin yksityisen ihmisen keino vähentää hiilidioksidipäästöjään. Tämän lisäksi sähköautot ovat mm. hiljaisia, energiatehokkaita ja helpottavat riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Näitä etuja on dokumentoitu ja ne voittavat minusta kaikki merkittävät sähköautoilun haitat. Ks. asia Wikipediasta.

Merkittävin sähköautoja koskeva haitta kuitenkin on, ettei perustarpeet täyttävää sähköautoa ole saatavilla tässä maailmankolkassa. Toisaalla niitä jo saa, etenkin jos on lyödä sopivasti paalua pöytään. Norja on lähin, missä näitä herkkuja saa. Isolla rahalla tosin, eikä pieni norjalaisvalmisteinen(!) Th!nk City vastaa kaikkien tarpeisiin. Ei myöskään minun. Kukaan ei tunnu edes Suomessa sähköauton perään kyselevän. Miksi näin? Yllätyksekseni olen myös huomannut, ettei suomenkielellä asiaa ole kattavasti oikein missään verkossa käsitelty. Ei kai niitä kukaan Suomeen tuo, jos ei ole markkinoita. Ja markkinoita ei ole, jos ihmiset eivät edes tiedä sähköautojen mahdollisuudesta. Aivan kuin asia olisi tarkoin varjeltu salaisuus.

i MiEVAikaisintaan sähköautoja aletaan tosissaan myydä Euroopassa 2009, jolloin Mitsubishi tuo ”i” -kaupunkiautosta sähköversion myyntiin. Tämä on oma suosikkini. Tämä on siis ”ehkä tuo ehkä ei” asia. Todennäköisesti uutinen koskee vain muutamia kappaleita Isossa-Britanniassa. Japanissa tätä saa tosin jo tämän vuoden 2008 aikana. Mutta entä Suomessa? Tuskin ihan ensimmäisenä markkinoiden ollessa niin pienet. Voiko olla, että täällä joudutaan odottelemaan sähköautoja vielä ensi vuosikymmenelläkin???

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: