Listan johtajasta entistäkin vahvempi?

helmikuu 11, 2008


Mitsubishin viimeisin kehitysversio i MiEV-mallista kulkee nyt 160 km per lataus, ks. uutinen. Tämä saatiin aikaan mm. uudella moottorilla ja keventämällä autoa. Uutinen ei sinänsä vaikuta järisyttävältä, sillä tämä maksimatka oli tiedossa jo aiemmin.

Kiinnostavan uutisesta tekee kuitenkin se, että nyt ajomatka saatiin aikaan kehitysversiolla, jossa on 16 kWh akut. Aiemmin 160 km ajomatka olisi tavoitettu vain tehokkaammilla 20 kWh akuilla. Voisiko siis tämän uuden kehitysversion ajomatka kasvaa jonnekin 200 km hujakoille 20 kWh akuilla? Ja onko tämä kehitysversio se setti, joka päätyy tuotantoon vai tuo aikaisempi? Entä saadaanko tuotantoautoon suuremman kapasiteetin 20 kWh akut?

Toivottavasti tämä uusi kehitysversio ei aiheuta luvatusta 2009 tuotantoaikataulusta lipsumista… Kyseisen kehitysversion testijakson pitäisi onneksi päättyä sopivasti tuotannon aloitusajankohdan aikoihin: maaliskuu 2009. 2009 tuotantoluvut ovat 10002000 autoa. Voimme saada autoa heti seuraavana vuonna 2010 Eurooppaan, riippuen kuinka nopeasti tuotantoa voidaan kasvattaa. Ja toivottavasti heti oikeanpuoleiseen liikenteeseen soveltuvana, toisin kuin Subarun R1e-mallia.
Näiden spekulaatioiden toteutuessa i MiEV jättää tämänhetkiset sähköautolistan haastajansa entistäkin kauemmaksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: