i MiEV voidaan nähdä Suomen maanteillä jo kuluvana vuonna 2008?

maaliskuu 3, 2008


Tämä voisi siis olla mahdollista. Riippuen ovatko oikeat tahot asiasta hereillä, tarpeeksi hyvin informoituja ja tarttuvat toimeen.

Treehugger raportoi Mitsun tarkentaneen i MiEV:a koskevia strategioitaan. Oheisesta kuvasta voi nähdä, että auton tuominen Eurooppaan testattavaksi voisi olla mahdollista vielä tämän vuoden aikana. Testaaminen tapahtuisi mitä ilmeisimmin yhteistyössä paikallisten sähköyhtiöiden kanssa. Nyt olisi jollakulla nohevalla kansalaisvaikuttajalla hyvä sauma (Sähköautot.fi?) lobata asiaa energiayhtiöiden suuntaan, joissa Suomella on omistusosuuksia. Kyseinen taho pääsisi samalla yhteiskunnan näköalapaikalle (ellei siellä jo ole). Sinne hakeutuminen olisi mielekästä sähköautojen verohelpotusten ym. muiden tukien ajamisen kannalta.

Tämä olisi signaali ko. autonvalmistajalle paikallisen sähköautomarkkinamme kypsyneisyydestä ja parantaisi mahdollisuutta saada autoa tänne eurooppalaisten etunenässä. Jukka painotti meillä olevan jo tarvittava sähköautojen latausinfra pystyssä: lämmitystolppina. Tälläkin voisi Suomen erityislaatuisuutta korostaa. Samalla voisi lykätä vaikkapa pöydänkulmalta hankkeen kyselytuloksia, jolla voi osoittaa ihmisten olevan hyvin valmistautuneita sähköauto-ostoksille. Ja loppukaneettina lyödä puukkoa kylkiluiden väliin, että jos autoja ei kuulu niin täällä ollaan itsekin niitä jo tekemässä…

Katseeni kääntyy näköjään aina Sähköauto 2.0 hankkeen ihmisiin, mutta miksipä ei? Se on mielestäni ainoa uskottava kokoelma alan asiantuntijoita Suomessa, joka pyrkii edistämään sähköautojen saapumista Suomeen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: