Suomen sähköautoilun edistymisen reunaehtoja

maaliskuu 11, 2008


Koska Suomen sähköautoilu on markkinoille saapuvien mallien osalta etenemässä hyvin etenkin Sähköauto 2.0 -hankkeen toimesta, on sähköautoilun reunaehtojen pohtiminen nyt entistä tärkeämpää. Avaintekijä on tietenkin, että autoja on saatavilla ja se on nyt toteutumassa. Kyseessä ei tämän jälkeen ole sähköautoilua motivoivat, vaan ennemminkin sitä tukevat tekijät: infrastruktuurin tarve, sähköautojen kysynnän kehittyminen ja yhteiskunnan tuki.

Kokosin tällä haavaa näkemäni asiat oheiseen ”Reunaehtoja”-sivuun. Tämäkin on päivittyvä listaus siinä missä Sähköautolistakin. Tällä hetkellä reunaehdot hahmottuvat sen mukaisesti, että ensimmäinen markkinoiden sähköautomalli on Sähköauto 2.0-hankkeen. Tilanteen kypsyessä hankkeen mallien ja muidenkin toimittajien lisääntyessä reunaehtoja voi tulla lisää tai osa voi ratketa. Listaus on erillinen sähköautolistasta, koska kyse ei suoranaisesti ole sähköautojen ominaisuuksista.

Mainokset

2 vastausta to “Suomen sähköautoilun edistymisen reunaehtoja”

  1. Hankkeen nimeksi on päätetty ”Sähköautot – Nyt!”
    Aiemmin meillä esiintyi yllä oleva sekalaisessa kirjoitusmuodossa ja myös ”Sähköauto 2.0”.

    Tuota sähköauto 2.0:aa voisi tästä lähtien ehkä käyttää kuvaamaan hankkeen ideologiaa, sen ajattelu- ja toimintatapaa: Ei odoteta valmista sähköautoa teollisuudelta, vaan tehdään se itse. Samalla ”2.0” viittaa web 2.0:aan, sosiaaliseen mediaan ja siihen että projekti on koko ajan päivittyvä.

  2. Projekti on tärkeä juuri tuolta osin: ei odoteta valmista sähköautoa teollisuudelta, tehdään se itse. Tämän suhteen olen siis toiveikas projektin suhteen. Sitten kuinka pitkälle kuluttajatarpeita vastaavan tuotteen projekti toimittaa, sen suhteen tarjoan ohjaavaa kritiikkiä & kyselen asioista. Mm. toivon projektin keskittävän huomiota tärkeimpiin reunaehtoihin, ajokapasiteettiin ja paketin hinnoitteluun. Liiallinen myötäkarvaisuus huomioiden projektin tärkeyden on peräti haitallista: hankaliakin asioita pitää käsitellä. Ja mikä vielä parasta, projektin avoimen ”2.0 rakenteen” pitäisi tämän taata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: