Fortum rakentaa pikalatausinfraa -mutta ei Suomeen

maaliskuu 18, 2008


Hyvä uutinen on, että Fortum on käsittänyt sähköautojen latausinfrastruktuuria tarvittavan lähitulevaisuudessa ja satsaa rakennustyöhön. Olkoonkin, ettei kaikkia yksityiskohtia ole vielä ratkaistu mm. laskutuksen osalta ja tarve nähdään koskevan hybridiautoja. Melkein jo innostuin, että yksi keskeisistä sähköautoilun reunaehdoista saisi ratkaisunsa. Siis melkein innostuin. Huono uutinen on, että suomalainen Fortum tämän uutisen mukaan rakentaa infraa Ruotsin puolella Tukholmassa.

Suomi ei siis ole jäämässä ympäristöteknologian kehitysalueilla jälkeen vain maailmanlaajuisesti katsottuna. Hälyttävää on se, että nyt jäädään jo naapureidenkin jalkoihin ja vielä omien koirien puremana? Suomalaisen sähköautoilun tulemisesta haaveilevana toivoisin rivakoita peliliikkeitä; valtionomisteisten ja strategisesti tärkeiden yhtiöiden pitäisi kyllä katsoa ensinnä mitä kotimaassa olisi tehtävissä?

Suomessahan Fortum reagoi nopeasti ilmastomuutoskeskusteluun pistämällä imagokampanjat pyörimään (ks. alla Fortumin mainosvideo), taisi aiheesta olla YLE:llä keskusteluohjelmakin jossa Fortum rummutti vastuullisuuttaan. Ollaan siis osastolla ”tarttis tehdä jotain”, mutta kenen? Käsiä ovat nyt varmaan jo ihan tarpeeksi heilutelleet (huh huh) Fortumilaisten lisäksi myös valtio-omisteisten yhtiöiden autonomisuutta puolustanut nykyinen hallinto. Vihreätkin ovat somasti hallituksessa mukana, joten mitenkähän lienee… tosin eipä tuo sähköautoilu tullut viimeisimmässä Vihreiden vuoden 2005 ilmasto- ja energiapolitiikkalinjauksessa mitenkään mainituksi. Että siis, kukahan tekisi jotain asialle?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: