Sähköinen moottorikelkka

maaliskuu 27, 2008


Tuossa aiemmin uhosin sähkömönkimisen ja sähkövesiskootteroinnin olevan tulevaisuuden juttu. Eipä tullut mieleen, että samanlainen tilaus olisi myös sähkömoottorikelkalle. Tai että sähkökelkkoja oltaisiin edes tekemässä, mutta ollaanhan niitä.

Ekokelkoille luodun tämän vuotisen kisan vienyt University of Wisconsin-Madisonin kehittelemä sähkökelkka kulki 17,2 mailia 20 mailia/h vauhdilla, siis n. 27 km matkan 32 km/h vauhdeilla. Tarkempaa tietoa kyseisestä kelkasta löytyy täältä.

Nopealla verkkohaulla ei löydy myytäviin tuotteisiin tähtääviä sähkökelkan valmistajia tai konversio-projekteja. Välitöntä kysyntää kuitenkin olisi varmasti ainakin suuremmissa luonnonpuistoissa. Seuraavana tulisivat turistikelkkailijat, joiden ei enää tarvitsisi potea huonoa omaatuntuntoa(?) luontoa häiritsevästä pärinästä. Hankalimmin tyydytettävä porukka lienee sitten kelkkojen ammattikäyttäjät: metsästäjät, metsänvalvojat, rajavartijat ja poromiehet. Näille kelkalla pitkää matkaa heittäville välineet tulisivat saataville vasta kun akkujen ja kelkkojen optimointi on saatu hiottua kuntoon alemman vaatimustason omaavia peruskuluttajia koemarsuina käyttäen.

Mainokset

4 vastausta to “Sähköinen moottorikelkka”

 1. Nimetön said

  Semmonen juttu tuli mieleen että metsästäjät eivät Suomessa juurikaan moottorikelkkaa käytä, aseen kuljettaminen moottorikelkassa on kielletty. Reilua tai ei, tällä pyritään rajoittamaan salametsästystä. Muissa vehkeissä, esim. veneissä aseen pitää olla lataamattomana laukussa/pussissa kun moottori on käynnissä.
  Pienimuotoisissa metsätöissä tulee moottorikelkkaa käytettyä. Kiinnostaisikin että mitenkähän sähkömönkijät ja kelkat pärjäävät kuormaa vetäessä?

 2. Sähkökelkkoja ei kaiketi ole vielä myynnissä missään? Sähkömönkijätkin ovat hissuksiin tuloillaan, mutta tuo aiemmin mainittu Barefoot lupaa kuorman vetoon 1000 lb = 454 kg. Riittäisikö tämä? Ei pysty tosin sanomaan kuinka nopeasti tuo syö patterit tyhjiksi. http://www.barefootmotors.com/products.html

 3. Tebi said

  Hei

  Kellään tieto noista moottoreista, akuista, latureista. Mistä mahtaisi saada omaa prota varten. Samanlaiselle suorituskyvylle kuin tuossa kyseisessä mökijässä.

  SIllä ei luulisi mökijän convertoiminen niin kauhean vaikeaa olevan kuin vain sähkö palikat löytyisi, Viellä kun saisi mottorijarrutuksen sähköksi niin olisi laskettelurinteelle aika optimaalinen peli

 4. Tuolta saat vinkkiä millaisia sähköpalikoita on kokeiltu kotitekoisissa mönkijäkonversioissa: http://www.evalbum.com/type/ATVU
  Suomalaisten osaajien suosituksia sähkömönkijän osista kannattaa kysellä täältä:
  http://www.sahkoautot.fi/forum/start
  Harkitse myös liittymistä tähän yhdistykseen:
  http://www.evaf.org/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: