Uusi-Seelanti ei profiloidu sähköautomarkkinaksi -luvassa pitkä odotus

huhtikuu 8, 2008


New Zealand Heraldin uutisen mukaan Uusi-Seelanti ei hallinnon hyvästä yrityksestä huolimatta nouse autonvalmistajien sähköautomarkkinalistauksessa korkealle. Valtio-omisteinen sähköyhtiö yritti saada testiautoja valmistajilta käyttöönsä -luultavimmin Mitsubishilta, mutta epäonnistui. Sähköautoilulla on siis Uudessa-Seelannissa myös hallinnon tuki. Ihmisten tietoisuuskin sähköautoista on siellä kovalla tasolla, joten siinäkin mielessä asioiden olisi pitänyt olla hyvin: ihmiset todella haluavat sähköautoja. Lehti päätyy johtopäätökseen, että sähköautot saapuvat kuitenkin maahan myöhään verrattuna muihin maihin. Lue lisää –>

En pysty olemaan tekemättä vertailua Suomen tilanteeseen sähköyhtiöiden, hallinnon ponnistelujen ja ihmisten tietoisuuden suhteen. Hommaan siis pitää näköjään satsata monipuolisesti, että olisi edes mahdollisuuksia saada sähköautoja mahdollisimman nopeasti. Kuten jo aiemmin tuli mainittua, sähköautomarkkinaksi profiloitumisella on jo kiire. Mitsubishin maahantuojalta saamani tiedon mukaan Suomeen ei ole suunnitteilla i MiEV:n testiajoja, ei ainakaan lähiaikoina. Emme siis tule näkemään Mitsubishin i MiEV-autoa kuluvan vuoden aikana Suomen teillä, kuten toivoin. Sähköautoilu ei millään tavalla sisälly myöskään Suomen ympäristöpolitiikkaan, eikä sähköautoilusta myöskään keskustella muualla kuin Internetin-keskustelukanavilla. Tietoisuus sen olemassaolosta kasvaa siis kovin hitaasti.

Merkit ovat siis ilmassa, että Suomessa saadaan odotella sähköautoherkkuja vielä pitkään. Jos Suomen valmiustasoa verrataan Uuteen-Seelantiin niin se näyttäisi jopa todennäköiseltä. Sähköautot -Nyt! on tässä pieni poikkeus, mutta onko se sittenkin liian pieni? Toisaalta hyvä puoli on että edes lähinaapurimme Norja, Ruotsi ja Tanska ovat hyvin kehityksessä mukana; ehkä Suomi niputetaan samaan markkina-alueeseen ja pääsemme muiden siivellä eteenpäin?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: