Zap! Zap-X Crossover

huhtikuu 8, 2008


Uskottavien sähköautonvalmistajien lista on lyhyt. Lista käy todella niukaksi jos keskitytään vain uusiin valmistajiin, joista tähän mennessä vain Tesla Motors (Roadster) ja Th!nk (City) ovat pystyneet valmistamaan täysin oman sähköauton. Lopuilla on vielä auton valmistuskuntoon saattamiseen matkaa tai ne ovat vaporware-tyyppisiä huijauksia. Näitä huijauksia on aiemmin paljastunut erityisesti konversio-strategialla liikkeellä olevista valmistajista, mutta tyhjää on pystytty kauppaamaan muillakin keinoilla. Zap! on kunnostautunut tällä saralla, kuten asian on Wired-lehti raportoinut ja tyhjentävästi perannut. Kyseinen artikkeli kannattaa lukea. Lue lisää alta –>

Zap! sai haltuunsa Lotuksen kehittämän kevyen runkoratkaisun, jolle tulevan Zap-X Crossover -automallin on tarkoitus perustua. Kuvan konseptimalli on muuten Lotuksen oma APX-konseptimalli, joka automaattisesti esitetään Zap!:n mallista puhuttaessa. Zap! ei ole kuitenkaan tuonut esille edes konseptiautoon viittaavaa tulevasta mallistaan, jonka valmistus piti alkaa vuonna 2008. Nyt auton luvataan tulevan saataville 2010. Uskoo ken tahtoo. Tästä huolimatta firma saa paljon ”uskottavuutta” mainitsemalla Lotuksen yhteistyökumppanina ja myymällä ominaan muutamia kiinalaisvalmisteisia 3-pyöräisiä NEV-sähköautoja. Yritys on kunnostautunut myös julkaisemalla lehdistötiedotteita siitä sun tästä. Nyttemmin otsikoissa on vuodelle 2009 suunnitteilla oleva Alias-niminen ja Aptera Typ1-kaltainen 3-pyöräinen sähköautomalli. Samalla Zap-X Crossover on lakaistu otsikoista sivummalle. Tästä huolimatta, jos Zap-X joskus valmistuu ja tavoittaa luvatut ominaisuudet niin käsillä on menestysmalli. Katso siis miten auto pärjää sähköautolistan vertailussa.

Tuntien Zap!-yhtiön metodit, on järkevää suhtautua epäillen myös muihin sen tarjoamiin tuotteisiin. Olkoonkin, että ne todennäköisesti ovatkin olemassa (aivan kuin se olisi jokin ansio!). Näitä ovat mm. sähköskootterit ja sähkömönkijät, joita voi tilata myös suoraan Zap:n kiinalaisen konttorin kautta. Näiden laatu ja suorituskyky on minulle suuri kysymysmerkki. Mutta jos joku teistä näitä omistaa niin olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksistanne!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: