Fortum rakentaa pikalatausinfraa -mutta ei Suomeen: osa 2

huhtikuu 15, 2008


Uutinen Fortumin aikeista rakentaa sähköautoinfraa Tukholmaan hmm… Helsingin sijaan, kulki kuukaudessa maailman ympäri, käväisi allekirjoittaneen blogissa ja saavutti vihdoin Yle Uutiset. No parempi myöhään kun ei milloinkaan, mutta eipä näytä Suomen virallisessa mediassa sähköautoilu helposti ylittävän uutiskynnystä. Eipä tarvitse myöskään ihmetellä miksi suomalaisten sähköauto-tietoisuus jää reilusti jälkeen muista pohjoismaista. Sitä kauempana ollaan myös sähköautoilun edistymisestä: ei tietoisuutta, ei poliittista tahtotilaa jne jne., mutta asiaan.

Tässä vaiheessa uudelleen käsiteltynä asiaan ei tule paljoa uutta, muuta kuin että käsien heiluttelu jatkuu. Tällä erää Fortum pesee käsiään ja viittaa hallituksen suuntaan, miksei infran rakentaminen kotimaassa etene. Lisäkerroksena missattuihin mahdollisuuksiin voi lisätä nyt valtioneuvoston liikennepoliittisen selonteon 2008, joka laskettelee kuutisenkymmentä sivua liiba-laabaa mainitsemattakaan sähköautoilua ilmaston pelastuskeinona. No pohjatyö tälle episodille tehtiin jo 2005

Esittämäni kysymys pysyy siis samana, kukahan oikeasti tekisi jotain? Virallisten tahojen jatkaessa suhmurointia ”Sähköautot -Nyt!” tulee ja korjaa potin? Jatkan siis toivomista, että hanke täyttää tyhjiön. Oman aikansa se tulee viemään, mitä nyt voi odottaa kun pelikentällä on Suomen hallinnon kokoinen aukko…

Mainokset

Yksi vastaus to “Fortum rakentaa pikalatausinfraa -mutta ei Suomeen: osa 2”

  1. Pertti said

    Uutinen Fortumin aikeista rakentaa sähköautoinfraa Tukholmaan hmm… Helsingin sijaan, kulki kuukaudessa maailman ympäri, käväisi allekirjoittaneen blogissa ja saavutti vihdoin Yle Uutiset.

    Mahtaako ylläoleva johtua siitä, että vallanpitäjät omistavat Nesteen (ja Fortumin).Meitähän k.taan myös ruoan hinnoilla, miksei myös energialla ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: