Mitsubishi i-EV:lle jonotuslista

Touko 2, 2008


Koska tulevan Mitsubishin i-EV:n (entinen MiEV) ensimmäiset valmistuserät ovat äärimmäisen rajoittuneet, on Mitsu laittanut pystyyn jonotuslistan, briteille. Britit saavat autoja ennen manner-eurooppalaisia, brittien ajaessa autoa japanilaisten tapaan oikealta. Meille muille jakoon tulevista valmistuseristä täytynee yhtälailla rimpuilla, sillä tuotanto ei kasva sitä tahtia kuin markkina-alue. 2009 tuotantoluvut ovat 10002000 autoa. On siis hyvinkin mahdollista, että meitä suomalaisia kyykytetään tässä. Jopa siinä määrin, että i-EV hyökkää ensimmäisenä Tanskaan ja Ruotsiin: kehitteillä oleva sähköautoja tukeva infrastruktuuri luo imua. No jonkinlaista valoa sentään on näköpiirissä koto-Suomen suhteen, sillä Sähköautot -Nyt! kuukausikirjeen mukaan:

Tesla Motors on luvannut toimittaa Sähköautot – Nyt! -yhteisön kautta Tesla Roadster urheiluautoja Euroopan ensimmäisten joukossa, mahdollisesti jopa ennen Euroopan markkinoiden virallista avausta. Tämä edellyttää että 5 tilaajaa saadaan kasaan.”

Pahimmalta uhkakuvalta ollaan siis välttymässä. Nyt vain kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että meille tavallisille kuolevaisille sopivan hintaisia sähköautoja tulee tarjolle. Jos ei muu auta niin käyn ostamassa omani Ruotsista. Nyttemmin eCorollaksi ristitty Sähköautot -Nyt! hankkeen sähköauto tullee olemaan hintaluokassa 25-30 000 €, joten uumoilen autoja tehtävän tuo alunperin luvattu 500 kpl. Niistä siis 300 menee Elbilsalgille. Loput 200 hankkeen ydinryhmälle, joka pystyy laskemaan hintaa omalla kohdallaan tekemällä itse konversiotyöt. Tämänperästä hanke keskittynee pienen kaupunkiauton tuottamiseen, jonka voi odottaa olevan ominaisuuksiltaan Th!nk Cityn kaltainen. Tämänhetkinen tilanne näyttää siis siltä, että ensimmäinen minulle sopiva sähköauto on tuo i-EV. Jos se vain pystyy täyttämään ajokapasiteettivaatimukseni. Nyt oheisen kuvan mukaisesti (10-15 mode) mitattuna i-EV pystyy siis 160 km ajokapasiteettiin, mikä on todella kaukana edellyttämästäni ajokapasiteetista moottoritieajossa.

Muussa tapauksessa kilpailu on tasaista vielä kaukana tuotannosta olevien Miles, Th!nk, Subaru ja BYD sähköautojen välillä. Samaten uumoilen jatkavani sopivasta sähköautosta unelmointia vielä vähintään 2 vuotta. *liitä tähän syvä ja merkityksellinen huokaus*

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: