Italian tuomioistuimen mukaan Great Wall Peri on Fiat Pandan klooni

heinäkuu 24, 2008


Kiinalainen Great Wall Peri on todettu italialaisessa(!) tuomioistuimessa Fiat Pandan klooniksi. Tätä jo vähän ounasteltiin. Vaikka päätös ei välttämättä olisikaan lopullinen niin odotettavissa on lopputtoman ikuinen vetoomusten kierre. Samaa viemäriin holahtaa siis toiveet myös Perin sähköautoversion saapumisesta Eurooppaan ja jotainhan se tarkoittaa myös mallin sähköautolistalle sijoittumisen kannalta. Lue lisää –>

Parasta olisi siis vain nuolla haavat ja keskittyä tekemään autoja, joiden vienti ei tule kaatumaan vastaaviin oikeustaisteluihin. Nyt kun yksi sun toinenkin autonvalmistaja on tiukoilla päästörajoitteiden ja bensankulutuksien kanssa niin on varmaa, että kiinalaisten invaasiolta puolustaudutaan kaikin keinoin. Ja helppoa se onkin, ainakin niin kauan kuin puolustautuminen tehdään kiinalaisten toimesta näin helpoksi. Parasta vain kehittää omaa muotoilua ja tyytyä tarjoamaan sitten vähemmän trendikkään näköisiä autoja. Trendikkyydellä on joka tapauksessa yhä vähemmän merkitystä, etenkin jos kiinalaisen sähköauton saa puolella vastaavan länsimaisen hinnasta. Kunhan vain auton laatu on siedettävällä tasolla.

Onneksi Great Wall Peri EV oli vasta konseptimalli, joten jonkun muun automallin ottaminen sähköversion pohjiksi ei liene valtava ponnistus. Kunhan se vain ei ole Great Wall Yaris… korjaan Cowry.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: