Laiva alkaa kääntyä: Vanhanen esittää käyttövoimaveroa poistettavaksi sähköautoilta

elokuu 5, 2008


Suomen laivan kokka alkaa kääntyä, hitaasti mutta varmasti sillä sähköautojen käyttövoimaveron poistamisehdotus tuli nyt itse hevosen suusta -arvon pääministeriltämme. Joku on hoitanut asiat vaihteeksi hyvin hallinnossa, sillä joku on selvästi valistanut Mattia asiasta. Esitän siis vilpittömän kiitokseni tuolle nimettömälle virkamiehelle! Sähköautointoilijoilta ei ole aina pudonnut kiitosta kyseiseen suuntaan, joten toivottavasti nyt sitä annetaan. Kyseessä olisi siis tärkeä torjuntavoitto suomalaisen sähköautoilun etenemisen reunaehtoja uhkaavasta kauneusvirheestä käyttövoimaverossa. Lue lisää –>

Vanhasen kaavailujen mukaan näin vuonna 2020 merkittävä osa liikenteessä olevista yksityisautoista voi olla sähköautoja ja muut uudet autot kulkevat muutaman litran keskikulutuksella ja käyttävät polttoainetta, josta ainakin 10 prosenttia on biokomponenttia.

Matin seuraava pikapysäkki on siis käyttövoimaveron muutospykälän hyväksyttäminen eduskunnassa. Tämän jälkeen pääministerimme soisi jatkavan vaihteeksi hyvin kohdistettua toimeliaisuuttaan lobbaamalla Suomea hyvänä paikkana valmistaa ja myydä sähköautoja. Nämä ovat halpoja tukitoimia. Kuitenkin pääministerin viitatessa tarpeeseen pohtia myös Ruotsin toteuttamia tukitoimia, puhutaan myös rahan laittamisesta sähköautojen taakse: hankintahinnan tuntuvasta alentamisesta valtion tarjoamalla rahoitusavulla. Tämä edistäisi vielä em. huimemmin suomalaista sähköautoilua.

Vielähän siellä kummittelee Keskustan ihannoima ”biokomponentti”, jolla kaiketi tarkoitetaan nyt turvetta. Ministeri Pekkarinen lobbasi turvetta uusiutuvana biopolttoaineena -mitä se ei ole, mutta eipä mennyt EU:n tasolla läpi. Etanoli ja biodiesel ovat nyt saaneet EU-tasolla niin paljon siipeensä (ja ihan oikeutetusti), että näitäkään tuskin enää uskalletaan myllyttää. No, kai sitten aina jotain täytyy Keskustankin koittaa vaikka tuulimyllyjä vastaan taistellaan siinä missä Vuotoksen altaallakin -ehkä ihan kirjaimellisestikin. Tuuli kun on oikeasti uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa.

Kaiken kaikkiaan nämä puheet osoittavat pääministeriltä juuri sitä rohkeaa johtajuutta, mitä on toivottu. Vanhasen toivomat jatkokaudet pääministerinä alkavatkin yhtäkkiä kuullostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: