Kiinalaiselle Hafei Saibao (AKA Miles XS500) sähköautolle 4 tähteä kolaritesteissä

syyskuu 11, 2008


Kiinalaiset autonvalmistajat ovat parantamassa malliensa kolariturvallisuutta ja tämä alkaa näkyä myös sähköautoissa. Kiinalaisvalmistaja Hafein ja Tianjin Qingyuan Electric Vehicle Companyn yhteistyössä tekemä Saibao sähköauto sai hiljattain 4 tähteä US-NCAP kolaritesteissä. Tämän automallin tunnemme myös nimellä Miles XS500, jonka on luvattu rantautuvan Benelux-maihin vuoden 2010 tienoilla. Pientä epäselvyyttä syntyy siitä, että XS500 perustuu jo vanhemmalle Saibao III-mallille, uusin malli on Hafei Saibao V (kuvassa).

Olisiko mahdollista, että Hafei tekisi peri-kiinalaiset källit Miles Automotivesille ja kehittäisi auton omiin nimiinsä? Voihan toki olla, että Hafei pyörtää yksipuolisesti sopimuksensa ja omii mallin joka tapauksessa. Kiinassa kaikki on mahdollista, eikä se tässä tilanteessa olisi vain huono asia. Alkuperäisvalmistajana Hafei pystyy markkinoimaan ja myymään malliaan paremmin kuin aloitteleva nyrkkipaja Miles Automotives. Aiemmin Hafeilta on tullut kolarikestämättömään Lobo-malliin pohjautuva ”Quiet Car 2”, jota myydään parhaillaan Britanniassa. Eikä siis Hafein omissa nimissä.

Nyt kun Hafei on kääntämässä uutta lehteä autojen turvallisuuden suhteen, niin tuskin muutkaan Kiinan autonvalmistajat jäävät lehdelle soittelemaan. Kiinalaisten on pakko hakea kasvua lännestä ja sitä saa vain jos kuluttajat niitä uskaltavat ostaa. Jalkoihin jäävät ne kiinalaisvalmistajat, jotka eivät pysy kasvussa mukana. Kilpailu on agressiivista ja yritysostoja autonvalmistajien välillä tapahtuu helposti. Tälläkin hetkellä Kiinassa on meneillään autonvalmistajien uusjako; osa valmistajista on jo pudonnut vauhdista.

Turvallisuuden nimiin vannoo myös tällä hetkellä johtavaksi sähköautonvalmistajaksi potentiaalisimmalta näyttävä BYD Auto. Heidän sähköautomallinsa ovat olleet siis jo hyvän aikaa muuten valmiina, mutta turvallisuudessa on riittänyt vielä kehitettävää. BYD:n kolaritestitavoitteena on 4 tähteä pienautoissa, 5 isommissa. Vasta nämä tavoitteet saavutettuaan BYD tuo sähköautonsa myös länteen. Se, että BYD on luvannut sähköautoja Israeliin jo ensi vuonna antaisi ymmärtää että näin olisi jo käynyt.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: