Pariisin autonäyttely 2008: Microcarilta sähköinen mopoauto; Suomessa ennen kesää 2009?

marraskuu 3, 2008


Ranskalaisen Microcarin Suomessakin suositut, mopoauto.fi-maahantuomat mopoautot ovat saamassa sähköisen seuraajan. Nimittäin Pariisin autonäyttelyssä esiteltiin Microcarin ensi vuoden alussa markkinoille tuleva 2-paikkainen M.Go, jonka ensimmäisen NEV-version (ei asiaa moottoritielle) huippunopeus 45 km/h ja ajokapasiteetti 110-150 km. Litiumioni-akut ovat ladattavissa tavallisesta kotipistokkeesta. Mikäli tuotanto etenee luvatussa tahdissa, niin Suomeen nämä ehtivät jo ensi kesäksi. Nyt siis kipinkapin kaikki kiekkopoikien ja -tyttöjen vanhemmat varaamaan omansa ko. maahantuojalta! Tämän toivoisi korvaavan jo yleistyneet mopoautot, joiden hiukkaspäästöt ovat olleet niiden kokoon nähden suhteettoman suuret. Hinta kivunnee yli 15 000 €, mutta Microcarin aiempi mopoautomallikin on kalleimmillaan ollut tässä hintaluokassa.

Tiedossa on myös 75 km/h-kykyinen versio, jolla niukka-naukka ei myöskään ole asiaa moottoritielle. No, kehätielle lähtee se ken uskaltaa haastaa köröttelijää vihaisesti tuijottelevat kiirehtijät. Parantunut huippunopeus tekee mallista entistä himoittavamman aikuisten kaupunki-/kauppa-kassi/kakkos-auton. Ajokapasiteetti on tällä mallilla 80-110 km. Mikäli tämän hinta pysyy alle 20 000 € niin Th!nk City tulee olemaan tiukoilla (100 km/h, 170 km, 20 000 € + akut 200 €/kk, Suomeen 2009).

Nyt kannattaa unohtaa myös kanadalaisen ZENN-yhtiön Microcar-konversiot, niille ei ole tyyppihyväksyntää Euroopassa ja käytännössä M.Go siis korvaa ne. Muutenkaan ei kannata paljon ko. yhtiön varaan laskea, sillä tulevan CityZENN-sähköautomallin virtalähteeksi lupailtu EESTOR superkapasitori (vai -kondensaattori) on raskaasti myöhässä aikataulusta. Kukaan ei myöskään ole varmentanut, että ko. teknologia olisi olemassa. vaporwarea on siis taas ilmassa. Eli unohda ZENN ja omaksu Microcar! Sähköautolistalla asia ei aiheuta liikettä, mutta tulipahan taas todetuksi että sähköautoissa on helpompaa lähteä liikkeelle pikkuautoista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: