Huhumylly: BYD F3e sähköautoa 2009 Portugaliin ja Tanskaan?

marraskuu 13, 2008


BYD se jaksaa ihmetyttää. Viime aikoina kyseinen autonvalmistaja on lähetellyt ristiriitaisia tietoa sähköautojensa saapumisesta EU-markkinoille, syynä lienee löyhä viestintäkuri ja ilmeisesti monet mallien perään kyselevät innokkaat toimittajat ja yksityishenkilöt. Tuossa aiemmin tuli tietoa, että BYD on saanut haaviinsa 10 Eurooppalaista maahantuojaa. Asiaa ei sen kummemmin tarkennettu; oliko kyseessä siis maahantuojia 10 maahan vai aiemmin tiedotetun Autobinckin kaltaiset suuremmat toimijat, jotka tuovat autoja useampiin maihin… ja löytyikö maahantuoja myös Suomeen? Aikataulu oli, että hybridejä (F3DM, F6DM) tuotaisiin 2010 alkaen ja ensisijaisesti isoille toimijoille kuten Saksan postilaitokselle. No sitten tulee BYD:n perustaja herra Wang ja kertoo autoja olevan tulossa Eurooppaan 2011. Ja sähköautoja sitten joskus myöhemmin. Tämän uutisen mukaan Kiinassa tulee ensi vuonna lisää Dual-Mode malleja markkinoille, 2008 loppuvuonna myyntiin tulevan F3DM lisäksi. Näitä ovat pienempi F0DM ja suurempi F6DM, joten mallien määrästä homma ei jää uupumaan.

Autonews puolestaan haastatteli BYD:n pääjohtajaa, joka kertoi F3e sähköautoa tuotavan jo ensi vuonna Euroopan testimarkkinoille… ja pudottelee siinä sitten esimerkkeinä Tanskan ja Portugalin ja kumpikin maa on muuten mukana Project Better Place akunvaihto/pikalatausinfra-hankkeessa. Ja maahantuoja Portugaliin ja Israeliin (myös Project Better Place jäsen) on Hipogest Group. Jos nyt tämä pikalatausinfrakuvio on noin ratkaiseva asia BYD:lle niin kukahan kertoisi, että sen sijaan kuin muualla asioita suunnitellaan niin Suomessa (ja Ruotsissa) Fortum rakentaa pikalatausinfraa jo nyt? Toinen näkökohta tuossa uutisessa oli, että sähköautojen vienti kohdistetaan maksukykyisiin kehittyneisiin maihin. Kuullostaa järkevältä. Siis hei, missäpä muualla kuin Suomessa oltaisiin totuttu maksamaan vähän enemmän autoista?

Ja jos nämä ei riitä niin voisi mainita Suomen valtion hankinnoista vastaavan Hansel:n valmistelevan valtionhallinnon autojen kilpailutusta, tarkoituksella hankkia etenkin sähköautoja? Tarjouspyyntö laitetaan kiertoon jo joulukuussa 2008, joten mitähän putkea pitkin tarjous valuisi suoraan BYD:n syliin?

Mainokset

Yksi vastaus to “Huhumylly: BYD F3e sähköautoa 2009 Portugaliin ja Tanskaan?”

  1. Robert75 said

    F0DM – sentään joku alkaa valmistamaan pienautoluokassa plug-in hybridejä! Onkohan tässäkin sähkömodin kantama vähintään 100 km? Nyt muutkin valmistajat seuraamaan esimerkkiä (Toyota haloo – plug-in Aygo-hybridi, kiitos! BYD kopioi Toyotaa ja nyt olisi Toyotan aika ottaa mallia BYD:iltä!)!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: