Fortum rahoittaa eCorolla sähköauton prototyypin

marraskuu 26, 2008


Jo hetken aikaa hierottu sopimus on vihdoin nähnyt päivänvalon: Fortum rahoittaa Sähköautot -Nyt! hanketta 30 000 €. Tämä kattaa 1 kpl eCorollan prototyypin kulut, joten hanke saa uutta vauhtia. Alunperin Corolla valikoitui konversiokorivalinnaksi norjalaisen Elbilsalgin tarjouksesta rahoittaa proto, mutta tämä rahoituskuvio kaatui. Rahoitus kiertää Sähkoajoneuvoyhdistyksen kautta, koska vapaasti organisoitunut projekti ei sitä rekisteröitymättönä pysty suoraan ottamaan. Eli auto tulee SAY:n omistukseen ja sitä lainataan Fortumin käyttöön aina kysyttäessä. Tämän proton osalta voidaan unohtaa ajatus kerätä rahoitus protoa vuokraamalla eri ihmisille. Ehkä ihan hyväkin, koska se olisi ollut monimutkaisempi kuvio. Kaipa niitä testiajoja sitten tarjoutuu jossain muussa yhteydessä.

Nyt hankkeen voimamiehillä lienee aikaa viedä hanketta uusille urille, kun eCorolla näyttäisi lähteneen rullaamaan. Nyt voisi miettiä vaikkapa seuraavan konversiomallin valintaa tai sähköautojen yleistymisen vauhdittamista muilla keinoin. Esim. pistämällä painetta kansanedustajiin sähköautojen määräaikaisen täydellisen autoverosta vapauttamisen suhteen (em. ajoneuvoverovapaus on alku, mutta kosmeettinen apu) tai edistämällä sähköautojen maahantuontia tekemällä yhteistyötä suoraan autonvalmistajien kanssa. Sähköautopajojakin tarvitaan Suomeen lisää, pelkästään jo eCorollan tuottamiseen.

Onneksi hommia on tehty jo kolaroidulla Corollan korilla, joten rahojen kilahtaessa tilille saadaan lentävä lähtö ja proto nopeasti liikenteeseen. Näin toivomme. Lue ja keskustele asiasta lisää, täällä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: