Sähköautoilijan vuosi 2008: 8 aliarvostetuinta ja 5 luetuinta sähköauto-juttua

tammikuu 1, 2009


Blogin 1. kalenterivuosi täyttyy, joten bloggaamisen arveluttaviin perinteisiin kuuluu tehdä välitilinpäätös. Omalta osaltani olen yllättynyt, että olen löytänyt näinkin paljon jauhettavaa aiheesta joka ei ole leipälajini. Kiinnostus vie miestä. Sähköautoa ei vielä autotallista löydy, mutta toivossa eletään vaikka pahalta näyttää. Nyt näyttäisi kunnon vaihtoehtoja tulevan 2010, jos hyvin käy. Jos käy huonosti niin 2011-12…

WordPress:n omalla luetuimmat listalla tiukemman asiasisältöisten blogien lukijamääriin on matkaa ja paljon. Lukijoita armon vuonna 2008 oli 24 683. Kertonee siitä, että sähköautot sinällään ovat kaikesta yrityksestä huolimatta ensisijaisesti rajatun first adopter-ryhmän (lue insinöörien) kiinnostuksen kohde. Ja heitä tällainen vähemmän teknispainotteinen kirjoittelu kiinnostavaa melko vähän. Lukijat lisääntyivät pikkuhiljaa, mutta mitään massaliikettä ei siis ollut nähtävissä. Koska en blogia mainostanut missään niin tätä voi pitää aika hyvänä kuvauksena suomalaisten kiinnostuksesta sähköautoiluun yleensä: ihmiset ovat periaatteessa kiinnostuneita, mutta ilmeisesti ennen kuin sähköautot alkavat näkyä konkreetilla tavalla arjessa (esim. katukuvassa) eivät ne murtaudu ihmisten päivittäiseen tietoisuuteen. ”Sähköauto” (2111 kertaa) oli ylivoimaisesti yleisin Googlen hakusana, jolla blogiin löydettiin ( toiseksi yleisin ”eCorolla” 288 kertaa). Aika perustietoa siis vielä haeskellaan, eikö vain? Jonkinlaista tilanteen laukaisevaa muutosta siis odottelen tässäkin mielessä, joka voisi näkyä myös lukijamäärissä. Kuka tietää, ovatko ensi kesänä saataville tulevat eCorollat sellainen tekijä?

kaynnit

8 aliarvostetuinta ja 5 luetuinta sähköauto-juttua –>

Aliarvostetuimmat sähköauto-jutut

Blogijuttuja on tullut näköjään kirjoitetuksi 81 kappaletta, mikä kertoo että aika löysääkin asiaa on varmasti tullut heitettyä. Monesti tuli aloitettua jollain asian toteavalla jutulla ja sitten intouduttua aika yllättäviin ajatusloikkiin, joille perusteluiden löytäminen olikin sitten vaikeampaa. Vuoden alussa nämä menivät läpi, mutta muutaman tarkan kommentoijan myötä loppuvuodesta olikin jo tiukempaa. Kiitos siitä heille. Alkuvuoden jutuissa oli myös muutamia, joiden hajatelmista olin erityisen tyytyväinen mutta lukijakunnan ollessa vähäinen ne jäivät vähäisemmälle huomiolle. Seuraavassa 8 vähäisemmälle huomiolle jäänyttä, jotka käsittelivät kolmessa eri teemassa sähköautoilun edistymisen reunaehtoja: 1) Hinnoittelu ja markkinoiden synnyttäminen, 2)  Sähköauton merkityksen kirkastaminen ympäristönsuojelun näkökulmasta ja 3) Sähköauton ajokapasiteetin ja käyttökulttuurin kehittyminen.

Hinnoittelu ja markkinoiden synnyttäminen

Sähköauton merkityksen kirkastaminen ympäristönsuojelun näkökulmasta

Sähköauton ajokapasiteetin ja käyttökulttuurin kehittyminen

Koonti luetuimmista jutuista

Kaikkein luetuin osa-alue on ollut sähköautolistaus (2 451), olkoonkin ettei sieltä löydy kaikkia mahdollisia koirankoppeja ja konseptiviritelmiä. Blogijutut kiinnostivat vähän sen mukaan, miten niitä oli satuttu linkittämään mm. blogispottiin. Kun myös tajusin laittaa blogin blogilista.fi-listalle niin lukijoita alkoi tulla enemmänkin, samoin Sähköautot -Nyt! keskustelufoorumille osallistumisen myötä. En muuten vieläkään löydä blogilista.fi-palvelusta muuta sähköautoista kunnolla kirjoittavaa blogia, toivottavasti nämä ainakin (Max-EV ja Random EV) löytävät tiensä listalle ja siten sähköautoista-kiinnostuneiden lukulistoille! Tässä 5 luetuinta sähköauto-juttua:

  • Sähköautot -Nyt! eCorolla 570 lukukertaa. Toim.huom. ensimmäinen suomalaisten saataville tuleva sähköauto kiinnostaa enemmän kuin vuosien päästä markkinoille luvatut mallit; bonuksena kotimaisuus.
  • Fisker Karma valmistetaan Uudessakaupungissa 439 lukukertaa. Toim.huom. Fisker Karma on potentiaalisena autonvalmistuksen konpseptien muuttajana  iso asia Suomen autoteollisuudelle.
  • Uuden Suomen sähköautoraportointi 274 lukukertaa. Toim.huom. US:n umpimielinen artikkeli oli helppo kohde ja se arvelutti muitakin Intterwebbereitä; kyllä kansa tietää.
  • Sähkö-Porsse: köyhän miehen vastine Tesla Roadsterille 271 lukukertaa. Toim.huom. kieli poskessa väännetty DIY-juttu paljasti monesta meistä löytyvän wannabe-autotuunaajan.
  • Sähköperämoottori 259 lukukertaa. Toim.huom. veneilijät ja kalamiehet lienevät ekotietoista väkeä. Kaloja karkoittamattomassa ja luontoa häiritsemättömässä hiljaisuudessa on vetoa.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2009!

Mainokset

Yksi vastaus to “Sähköautoilijan vuosi 2008: 8 aliarvostetuinta ja 5 luetuinta sähköauto-juttua”

  1. Robert75 said

    Hyvää uutta vuotta myös ja hienoa että pidät yllä tätä sähköautosivustoa! Mainiota että on tämänkaltaisia sivuja sähköautoista missä aiheesta voi käydä nauttimassa. Tein kolme vuotta sitten uudenvuoden lupauksen että perheemme seuraava auto on sähkökäyttöinen ja näyttää siltä ettei hirveän montaa kertaa tarvitsisi lykätä sitä lupauksen toteutumista enää – jos rahat vain riittävät :). Jos rahat eivät riitä, niin jää sitten se auton vaihto sikseen…en enää toista täysfossiilia hanki. Rakastan dinosauruksia mutta en halua tankata niillä autoani 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: