eCorolla-sähköauto goes Big Brother

tammikuu 11, 2009


hallicamSähköautot -Nyt! yhteisön eCorollan Big Brother tuotantokausi 1 on juuri käynnistynyt. EVX-firman Hikiän peltihallilla työstettävän eCorollan protoversion edistymistä voi seurata nyt täällä. Juuri nyt meneillään näyttäisi olevan moottoritilan tyhjennys.

Veto on rohkea, mutta tarpeellinen. Yllättävän paljon löytyy ihmisiä, jotka eivät usko asioita ennen kuin omin silmin ne näkevät. Minä olen osa tätä ihmismassaa, joten ratkaisu parantaa minun silmissäni hankkeen uskottavuutta oikein roimasti. Tämä ratkaisu sopii myös hankkeen avoimuus-ideologiaan.

Onko odotettavissa Nelosen American Chopper tyyppisiä työnääniä tyylillä: ”V#%”u s#¤&%na p¤#!!le missä se hylsyavain on?” tai Paul Teutul Seniorin tapaisia kiukkukohtauksia: ”Nyt koko ronkka kriisikokous, hallissa on liian likaista! Kaikki harjan varteen heti, nyt ei välitetä vaikka varsinainen työ menee yötöiksi!”. Noh, ääntä ei ainakaan kuvan lisäksi ole saatavissa. Ainakaan toistaiseksi. Ilmeisen järkevä ratkaisu?

Mainokset

5 vastausta to “eCorolla-sähköauto goes Big Brother”

 1. Halli on tehty Siporexista.. ei pellistä 🙂

  Jotain Making-of -tyyppistä materiaalia kuvataan hallilla autenttisesti koko ajan kovalevyille DV-tasoisesti. Äänienkin kera 😉 Jossain vaiheessa varmasti otetaan joku kooste ja julkistetaan se.

  Nyt tuossa hallin kamerassa on mikrofoni. Eli teoriassa äänetkin saataneen verkkoon, mutta siinä on ropleema. Kaista ulos päin hallista on aika tukkosessa, kun yhteyttä ajetaan. Käytännössä yhteisön saitin etusivun aukeaminen entterin painalluksen jälkeen kestää lähes 10 sekuntia. Viive on melkoinen. On ihan ehdottomasti tuunattava tuohon jotain. Oliskohan joku hyvä operaattori, joka lahjoittais kunnon kaistan käyttöömme ??

  • Tuo fläppi-taulu – josta saa tilannetiedot mitä milloinkin puuhataan, on toistaiseksi riittävä. Voisiko tuolla kameran osoitteessa olla jokin ilmoitus seuraavasta lähetysajasta ja suunnilleen mitä askareita tiedossa (Still-kuva fläpistä?)? Siis aina silloin kun lähetys ei ole päällä.

 2. koetamme saada tarkemmat aikataulut keväälle näiden talkoiden osalta.

  Live Chatti on paaajon helpompi yllpitää kuin tuo fläppitaulu… 🙂

 3. Haluaisimme muuttaa vanhan Hiace pakettiauton sähköautoksi- matkailua varten. Onko olemassa jo tekniikkaa, että nelipyörävetoisen auton saa hybridiksi koottua? Ovatko litium akut jo saatavissa?

  • Minusta kannattavinta & helpointa olisi tehdä sarjahybridi, jossa renkaita pyörittää edessä & takana omat sähkömoottorit. Nykyinen polttis korvattaisiin pienemmällä generaattorilla, joka myllyttää akkuihin lisävirtaa. Pääsisitte myös pienemmällä akustolla, jolloin tulisi halvemmaksi (akut kallein osa) ja kuorman kantokyky ei pienene (akut ovat painavia). Litiumeja on harrastajien kommenttien perusteella vaikea saada, joten kannattaa pyrkiä mukaan esim. tuon em. projektin yhteistilauksiin mukaan. Projektinne voi kiinnostaa myös muita harrastajia, joilta voitte saada apua: http://www.sahkoautot.fi/forum/t-99914/asuntoautoni-on-saehkoeautoni Tsemppiä hankkeelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: