Geneve 2009: Mitsubishi i MiEV Sport AIR sähköautokonsepti

maaliskuu 3, 2009


Mitsubishi esitteli Geneven autonäyttelyssä päivitetyn Sport AIR-version aiemmasta i MiEV Sport sähköautokonseptistaan. Kun uutta vertaa vanhaan niin huomaa muutosten olevan todella kosmeettisia, mitä nyt on 20 cm pidempi ja 12 cm korkeampi. Teknisiä tietojakin kun tiirailee niin enpä niistäkään löytänyt mitään uutta. Mukana roikotellaan edellisen konseptiversion pyörämoottoriratkaisua -jota en oikein usko saadun ratkaistuksi tässäkään versiossa; muutenhan siitä oltaisiin toitotettu. Kuten esimerkiksi Michelin teki omansa kohdalla.

Siispä tämä suoraan turhuuksien roviolle. Ja kuka tätä oikeasti ostaisi? Kilpailija kuitenkin on ”the” Tesla Roadster, jonka huomattavan moni kuitenkin olisi valmis hankkimaan. Siis jos olisi varaa.

Tässä vaiheessa ainoaksi mainitsemisen arvoiseksi asiaksi jää, että Mitsun ja PSA:n välinen yhteistyö on vahvistettu. Yksityiskohtien ollessa vielä epäselviä niin todennäköisesti se tarkoittaa, että i-EV autot tullaan näkemään Euroopassa Peugeoteina Peugeot tarjoaa Mitsubishin valmistamia ja i-EV:n tekniikkaa hyödyntäviä sähköautoja omissa nimissään. Genevestä pitäisi vielä tulla lisäinformaatiota ko. automallista, josta lupaillaan japanilaista isokokoisempien länkkärien kokoluokkaan soveltuvampaa versiota. Siis tällä hetkellä maailmalla testailtavina kiertävät ja syksyllä Suomeen saapuva i-EV malli ei tule olemaan meille myytävä versio. Negatiivista asiassa on, että i-EV:n rantautuminen Suomeen tulee entisestään myöhästymään. Kyseessä on pahimmassa tapauksessa taas uusi konsepti, jolla tunnustellaan ostavan yleisön kiinnostusta. Mitä tunnustelemista tässä enää on, kysynpä vaan?!? Tänne se auto ja vähän äkkiä.

Positiivista taas, että tuleva malli tulee vastaamaan paremmin meidän länkkärien tarpeita. Toivottavasti etenkin korkeamman ajokapasiteetin osalta… mutta kohtahan se nähdään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: