Geneve 2009: Pininfarina BlueCar (B0) sähköauton varaaminen käynnissä

maaliskuu 12, 2009


Ja omasi voit varata täällä. Olkoonkin, että ”pientä” sekaannusta aiheuttaa järjestelmän pystyttäminen Bolloren saitille vaikka auto nimenomaan myydään Pininfarinana. No, ehkä Bollore halusi varmistaa aikataulussa pysymisen Pininfarinan kamppaillessa velkaongelmissaan. Onneksi Bollore on jo tarjonnut pelastusrengasta Pininfarinan omistusosuuttaan kasvattamalla, jos siis Pininfarina uppoaa. Samalla Bollore tuli sutaisseeksi uudeksi nimeksi BlueCar.

Auto ei siis vielä ole myynnissä sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan kyseessä on varaus jolla pääsee jonottamaan auton 333 €/kk leasingsopimusta (vähintään 3 kk sopimus). Ensi vuonna autoa tuotetaan pienissä erissä, joten näistä autoista lienee kyse. Sopimuksella pitäisi saada myös (nätti messutyttö ei sisälly palveluun) 24/7 tiepalvelun, jos auto sattuu simahtamaan tienposkeen. Näin ollen autoa tarjotaankin nyt EU:n päämarkkina-alueille. Ja ei, Suomi ei luonnollisesti ole tällä listalla joten jatketaan me vain sitä peukalon imemistä. Sitten joskus auton tullessa myyntiin isommissa erissä 2011 (ja toivottavasti myös meille koto-Suomeen), arvioidaan hinnan olevan 15 00017 00o €.

Mainokset

6 vastausta to “Geneve 2009: Pininfarina BlueCar (B0) sähköauton varaaminen käynnissä”

 1. Börje said

  Pakkohan se oli kokeilla kepillä jäätä ja laittaa BlueCarista ennakkovaraus. Itse sivustollahan ei mainita mihin maihin tuo vuokraus on rajoitettu. Lieneekö sitä edes päätetty. Italia ja Ranska ovat tietenkin varmoja. Saapi nähdä tuleeko minkäänlaista vastausta.

 2. Börje Uimonen said

  Dear Sir, Madam,

  We are pleased to confirm that we received your request for Bluecar’s pre-booking and we thank you.

  Due to the large number of pre-bookings, your request will be subject to a selection process according to the rules determined by the company “Véhicules Electriques Pininfarina Bolloré”. We confirm that you have been recorded in our reservation process that may allow you to be one of the first drivers of the Bluecar!

  We will keep you informed in the next few weeks of the follow-up of your pre-booking,

  Kind regards,

  Your Bluecar’s customer service
  contact@bluecar.fr

  No ainakin automaattinen vahvistus parin päivän viiveellä tuli… Nyt vaan odotellaan autoa 😉

  • Toivotaan parasta! Onneksi et jää löysään hirteen roikkumaan kuin muutamaksi viikoksi. Ainoa syy millä et autoa saisi on se luvattu 24 h tiepalvelu (hemmetti kun lupasivat)… mitenkähän pystyvät sen järjestämään Suomen leveyspiireillä?

 3. Börje said

  Eiköhän Suomen verottaja viimeistään hyydytä valmistajilta innon tuoda auto tänne vuokrattavaksi eurooppalaisella hintatasolla.

  Ainahan sitä voi haaveilla. Monet harrastavat lottoakin.

 4. Odottelija said

  Leasing-sopimus on 330 € kuussa ja se kattaa ensin kuusi (6) maata; Yhdistyneet Kuningaskunnat, Ranska, Italia, Saksa, Espanja ja Sveitsi. Myöhemmin varmaan tulee lisää maita, kun tuotantomäärät nousevat ellei nuo kuusi maata varaa kaikkia autoja. Lisäpalvelut vaikuttaa aika kattavilta, että saattaa kestää tovin jos tulee Suomeen (Concierge, alennukset vakuutuksista, tiepalvelu kuten mainittu jo jne. jne.). Eihän se tietenkään haittaa jos varaa jo nyt, sillä sitä nopeammin saa ensimmäisen Suomeen tulevan auton.

  Lähteet:
  http://www.bluecar.fr/en/pages-reservation/pre-reservation.aspx
  http://www.greenmotor.co.uk/2009/03/pininfarina-b0-now-dubbed-bluecar-opens.html

 5. Börje Uimonen said

  Ihan mielenkiinnolla odottelen minkä sortin vastauksen tuolta aikanaan saa. Eli onko varauksella mitään merkitystä ja onko suunnitelmissa tuoda koko autoa Suomeen lähivuosina.

  Lähtökohtaisesti odottelen jotain sopivaa sähkökäyttöistä työmatka-ajokkia. Täytyy toivoa, että nykyiset autot kestävät kasassa siihen saakka, eikä tarvitse enää tehdä mitään väliaikaratkaisuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: