Geneve 2009: Tata Indica sähköauton huippunopeus nyt 130 km/h

maaliskuu 12, 2009


Geneven autonäyttelyssä tuli lisäinfoa Tatan tulevasta Indica Vista sähköautosta. Indica Vista EV tulee ensi syyskuussa ensin tarjolle Norjassa ja vuoden loppuun mennessä muihin Euroopan päämarkkinapaikoille (lue: ei ensimmäisenä ainakaan Suomeen). Aiemmasta aikataulusta on tingitty (kesä 2009).

Aiemmin minua hiertänyt rajoittunut maksiminopeus (käsittämätön 110 km/h) on ilmeisesti korjattu, nyt auton kerrotaan kulkevan 130 km/h. Auto pääsee nyt siis myös sähköautolistalle. Jos autolle luvatut ominaisuudet pitävät kutinsa loppuun asti niin tässä on todellakin ensimmäinen varteenotettava sähköauto -jopa Mitsubishi i MiEV:täkin kilpailukykyisempi. Kysymysmerkkinä edelleen  millä ajonopeudella 26,4 kWh akusto kantaa luvatun 200 km. Jos tämä on mitattu vaikka 100 km/h keskinopeudella niin 120 km/h keskinopeudella se voisi juuri ja juuri riittää 150 km ajokapasiteettiin… ja myyntihinnan toivoisi tippuvan keinolla jos toisella luvatusta 29 000 €.  Aiemmin en lähde ostoksille, eikä auto nouse sähköautolistalle. Mutta kuten aina, varmasti löytyy nykyiselläkin hinnalla riittävästi first adoptereita ja myynti vetää hyvin.

Mainokset

2 vastausta to “Geneve 2009: Tata Indica sähköauton huippunopeus nyt 130 km/h”

  1. Robert75 said

    Arvasin että he korottavat huippunopeuden niin että auto kelpaisi muillekin moottoriteille kun Norjan (100km/t). Käsittääkseni tällainen pieni muutos on lähinnä ohjelmointia (elektroniikan säätöä), joten ihme jos he eivät olisi tehneet sitä…

    Indicalla on oikein mukavat speksit.

    Ja Tatan tapauksessa ovat netistä löytyneet hinta-arviot koskeneet alleviivatusti myyntihintaa Ruotsissa/Norjassa, joten hinta ei varmaan karkaa käsistä (pidetään peukkuja että laskisi vielä joitakin tonneja). Vaikuttaa siltä että monen sähköauton hinta-arviot mihin netissä on törmännyt ovatkin olleet lähinnä jonkinlaisia verottomia hintoja ilman jälleenmyyjän osuutta y.m…äkkiä se hintalappu sitten siitä paisuu.

  2. Robert75 said

    Vielä lisäys: Suunnilleen joka toisella sivustolla puhutaan kiihtyvyydestä 0-60km/t 10 s ja joka toisella 0-100km/t 10 s. Menee näköjään koko ajan mailit ja kilometrit sekaisin kun infoa on liikuteltu maasta toiseen. Uskon mieluummin siihen 0-100km/t mitä ruotsalaisilla sivuilla luvataan…muuten auto on turhan laiska 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: