eCorollan ensiesittely Norjan Stavangerissa 13-16.5.

Touko 11, 2009


eCorolla tekee parhaillaan matkaa trailerin päällä, kohteena Norjan Stavanger ja sähköajoneuvojen kansainväliset EVS24-messut 13-16.5. Näin kertoi juuri Sähköautot -Nyt! hankkeen kuukausikirje. Tapahtuman avittamana on eCorolla edistyminen nopeutunut, nyt pitäisi kaikki kriittiset kilkkeet vihdoin olla saatavilla ja auton hienosäätö voidaan aloittaa (valitsevat mm. nappeja vaihteenvalitsimeksi ja soittoääniä autoon ks. oheinen video). Auto on nyt saanut myös lopulliset grafiikat peltiinsä.

Eli auton liikahtaminen oman voiman varassa on pienestä kiinni, mutta laillisesti sitä ei vielä voi ajaa ennen lopullista muutoskatsastusta. Stavangerissakin autoa on tarkoitus kaiketi rakentaa, sillä pojat halunnevat näyttää myös auton liikkuvan. 😉 Hyvä niin ja ehkä hankkeen kannattaisi harkita tällaisia tapahtumia muutenkin -ihan Suomessa. Nimittäin talkooväki ryhdistäytyy aina viime hetkellä ja ilman tarkkoja päivämääriä homma voi luistaa.  Tarkkaa päivämäärää auton Suomen esittelylle ei muuten ole sementointu…

Projektin kansainvälinen toiminta on myös lähtenyt hyvin lupaavasti käyntiin ja hankkeen kv-saitti on ollut pystyssä jo pidemmän aikaa: ecars-now.org. Eli sama toimintakonsepti koitetaan saada toimimaan mahdollisimman monessa maassa ja monella automallilla, joista kertyvät avoimet konversio-ohjeet kootaan kv-saitille. Ensimmäisenä ulkomaisena konversiona tulee italialaisten tekemä eSmart, joka näyttäisi jo olevan liikennekunnossa (ks. oheinen video). Saisiko tämä maaotteluhenkistä vauhtia myös eCorollaan? Stavangeriin on työstetty muutakin oheismateriaalia, kuten oheinen handout. Säätiötä ja rahastoa näyttäisi olevan tekeillä, joilla voidaan ruokkia toimintaa.

Eli kova pörinä käy hankkeessa juuri nyt, toivottavasti tahti säilyy vielä Stavangerin jälkeenkin. Edelleen hankkeen tavoite on tuottaa 500 eCorollaa, mutta mitä pidemmälle protoilu venyy niin sitä kauempana on autojen valmistus. Seuraavaksi hankkeen on pian katsastettava miten hoidetaan osien tilaukset, rahavirrat ja hankinnat. Jos nämä 500 aiotaan saada ulos putkesta säällisessä ajassa – esim. vuodessa –  niin asia on aika pähkinä. Toinen vaihtoehto on sitten tehdä hommia hissunkissun jolloin auto #500 valmistuisi vuosien päästä. Ja tämä ennen kuin on tiedossa kuka autot valmistaa. Tällä hetkellä potentiaalisia valmistajia on 1, kuinka monta tarvitaan lisää? Montako konversio-autoa yksi autopaja pystyy valmistamaan vuodessa?

Katson lopuksi vielä kristallipallooni ja totean, etteivät eCorollat tule saataville tänä vuonna. Sähköautolista päivittyy ja eCorollalle tulee kiire ehtiä ennen autonvalmistajien lupaamia sähköautomyynnin kultaisia vuosia 2011-2012.

Mainokset

2 vastausta to “eCorollan ensiesittely Norjan Stavangerissa 13-16.5.”

  1. jani said

    Ensi viikolla tulossa eHalli proggista ja Norjan tunnelmia.
    PodPuhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: