Mitsubishi i-EV myyntiin Japanissa, hintaan 35 500 €

kesäkuu 29, 2009


Maailman ensimmäinen massatuotantoon päätynyt sähköauto Mitsubishi i-EV on nyt myynnissä Japanissa yrityksille ja yhteisöille hintaan 4,6 miljoonaa Jeniä, eli ~35 500 €. Hinta on kova, mutta Mitsubishi toivoo valtion tarjoamien tukien auttavan. Ja yrityksillä yleensä on parempi maksukyky. Siinä vaiheessa kun i-EV tulee saataville muissa länsimaissa, eli Mitsubishi toivoo pystyvänsä puolittamaan tämän hinnan 2010-luvun puolivälin tietämillä. Tarkoittaisiko tämä nyt 2013-2017? Hintaa pitää toki pystyä pudottamaan jo ensi vuonna, sillä auto on luvattu silloin myyntiin pohjois-Amerikassa. Auto ei tule amerikkalaisia houkuttelemaan jos sen hinta on samaa luokkaa kuin huomattavasti näyttävämpi Tesla Model S. Olkoonkin, että Model S tulee saataville kuka tietää milloin.

Käytännössä siis juuri nyt Japanin valtio, japanilaiset yritykset ja seuraavaksi myös kuluttajat tulevat kannattelemaan myös muiden maiden sähköautoistusta joutuessaan maksamaan  i-EV:n ensiomaksujille lankeavan korkean hinnan.

Mainokset

2 vastausta to “Mitsubishi i-EV myyntiin Japanissa, hintaan 35 500 €”

  1. PodPuhe said

    35500e on paljon, varsinkin sitten kun siihen lisätään Suomi extra päälle. Ennen hinnan pudotusta tuolla ei Suomessa juhlita myynnin kärjessä.

  2. Nimetön said

    Hieman semantiikkaa, mutta onhan sarjatuotannossa ollut aiemminkin sähköautoja. 2008 Tesla Roadster (ja 2010 Tesla Model S) uusimpana ja muutamat sitä ennen.

    Varsinaisena ongelmana on, että tuo i-EV on hinnoiteltu alimpaan edustusluokkaan (25 – 50K €) eikä perusluokkaan (0 – 25K €) kuten 2011 Pininfarina BlueCarin pitäisi olla. Kuitenkin ominaisuuksiltaan tuo on samalla tasolla Pininfarinan kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: