Mitsubishi i-EV sähköauton Suomen myynti alkaa 2011 keväällä

heinäkuu 1, 2009


Syksyllä Suomessa testattava Mitsubishi i-EV tulee kiertämään Fortumin kanssa erinäisissä Suomen tapahtumissa, mm. SuomiAreena-tapahtumassa Porissa 15-17.7.:

”Mitsubishi iMiEV -kenttätestiauto saapuu Suomeen ensi syksynä, jolloin esittelemme sähköautoilun mahdollisuuksia yhdessä Fortumin kanssa suurimpien kaupunkien jälleenmyyjien luona Helsingissä, Oulussa, Vaasassa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Kouvolassa ja Porissa. Esimakua uudesta sähköautosta saa myös Fortumin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa Porissa 15-17.7.2009, jossa auto on esillä ensimmäistä kertaa”, Mitsubishin maahantuojan, Vemic Auton, PR-päällikkö Pekka Koski summaa.

Eli Mitsu on aloittamassa vastaavaa yhteistyötä Suomessa, kuin mitä muissakin maissa on jo nähty. Kiinnostavaa tulee olemaan alkaako tämän myötä Suomessa myös pikalataus-infraratkaisuiden kehittely: näitä Mitsu on jo rakentanut TEPCO:n (Tokion sähköfirma) kanssa.

Mutta sähköauton ostajaa kiinnostaa kaikista eniten tämä tieto: Mitsubishi i-EV tulee myyntiin Suomessa keväällä 2011. Tätä on odotettu. Ilmeisesti Suomessa Mitsubishia arvostetaan muita Euroopan maita enemmän (huomioiden mm. Tommi Mäkisen tekemän pr-työn), että sitä uskalletaan myydä Mitsubishina. Ei siis Peugeotina kuten muualla. Suomi tulee olemaan myös ensimmäisten maiden joukossa, joissa i-EV:n myynti aloitetaan! Suomessa myyntiin tuleva malli on oletettavasti hieman suurempi kuin japanilaisille juuri nyt myytävä. Näihin kysymyksiin aion hakea vastausta viimeistään kun i-EV saapuu näytille omaan rieväkylääni: 1) mihin hintaan i-EV tulee myyntiin vuonna 2011 ja 2) tuleeko se heti saataville myös yksityishenkilöille?

Toivon todella, että muidenkin sähköautovalmistajien malleja aletaan tämän uutisen myötä tuoda Suomeen. i-EV kun ei nykymuodossaan vastaa tarpeitani (ajokapasiteetti on alle tarvetason). Toiveissani on myös, että Sähköautot -Nyt! saa oman eCorollansa myyntiin ennen vuoden 2011 alkua. eCorollan hinnoittelu tulee näet hyvin benchmarkkaamaan kuluttajille, missä sähköautojen todelliset valmistuskustannukset ja myyntihinnat ovat. Ja tämän myötä Mitsubishi saattaisi ottaa myyntihinnasta ”löysät pois”, vaikka ensimmäisenä markkinoille ehtiikin.

Mainokset

4 vastausta to “Mitsubishi i-EV sähköauton Suomen myynti alkaa 2011 keväällä”

 1. Sähköstä kiinnostunut... said

  Tuo on kyllä kiinnostava tuote, mutta miten suhtautuu suomen verotus järjestelmä??
  Tietenkin kaikenmailman keksityt verot torppaavat koko automallin maahantuonnin. koska hinta muodostuu liian korkeaksi jos verotus ei yhtään tue ”päästötöntä automallia”(pitäisi olla alle 20000€)
  Tuollainen malli sopisi ainakin meidän käyttöön koska työmatka on alle 5km.
  Muut pidemmät matka-ajot suoritetaan vaikka julkisilla…..

  Loistavaa mitsuilua. (meillä ollut 2 mitsua 87-eteenpäin ja on yhä vieläkin…….

  • Nyt alkaa tuntua, että kun verotus on mitä on niin valmistajat eivät uskalla tuoda autoja myyntiin tavallisille pulliaisille. Sen sijaan menevät suoraan yrityksille ja valtion organisaatioille, joilla maksukykyä on enemmän. Mutta kyllä tähän on kohta jotain reaktiota saatava päättäjiltä, jäädään sen verran jälkeen muusta maailmasta.

 2. Eli siis pääsee vaihtamaan Grandista joka syö noin 12 litraa bensaa kaupunkiajossa … 2 euroa satasella kulkevalla pikkuveljellä …
  Herää kuitenkin kysymys:
  Tuleeko niitä latauspisteitä olemaan riittävästi ympäri Suomea vai kannattaisiko itse varautua ostamalla pienen dieselgeneraattorin 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: