Mitsubishi i-EV:n 2010 Japanin myyntihintaan ennakoidaan rajua pudotusta

heinäkuu 8, 2009


Mitsubishi i-EV:n tämän hetkinen hurja myyntihinta huimaa japanilaisenkin peruskuluttajan päätä, mutta ensi vuodeksi Mitsu lupailee helpotusta. Tuolloin siis autoa aletaan mydä myös yksityishenkilöille, joten alennusta on pakkokin tulla. Reutersin tekemän kyselyn mukaan 74 % kyselyyn vastanneista japanilaisista olisi valmis ostamaan i-EV:n 1,5 miljoonan Jenin hintaan (~12 000 €), joista 19 % kärkiryhmä olisi valmis maksamaan autosta 2,5 miljoonaa (~20 000 €). Tämä antaa osviittaa siitä, etteivät teknofiilit japanilaisetkaan sentään ihan mitä tahansa hintoja lähde maksamaan uudesta tekniikasta. Mitsun on siis aika pian alettava ryhtyä toimiin, jotta valmistus tehostuu ja katteet säilyvät voimakkaasta hintakuurista huolimatta.

Samaisessa uutisessa oli sivumaininta Mitsubishin edustajalta, jonka mukaan pyrkimys on ensi vuonna myydä i-EV:tä 3 miljoonan Jenin hintaan (~24 000 €). Tämä olisi siis ostajalle koituva kustannus, kun kaikki Japanin hallituksen tarjoamat ostotukiaiset on laskettu pois lähtöhinnasta. Tämä tietää hyvää myös 2011 kevään Suomen myyntiä silmällä pitäen. Tämä 24 000 € on hyvä viitehinta, sillä ainakaan kovemmalla lähtöhinnalla ei Mitsubishi voi olettaa saavansa i-EV sähköautojen myyntiä  Suomessakaan liikkeelle.

Nyt vain toivotaan, että Suomen verottajan käsittelyn jälkeen ei i-EV:n hinta karkaa käsistä. Yhtään konkreettista tukea eivät sähköautot ole saaneet, komeista kokkapuheista ja asialla ratsastamisesta huolimatta. Edes vapautusta epäoikeudenmukaisesta diesel-verosta ei ole vielä tullut. Japanin hallituksen tyyliset tukitoimet jäänevät siis Suomessa toteutumatta. Ei yllätä, eikä yllätä sekään että yksittäisen sähköautoista unelmoijan usko asianpuolesta puhuneisiin laskee kuin lehmän häntä. Siis jos sitä uskoa edes oli.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: