Mitsubishi i-EV myynnissä Britanniassa 2011, hintaan 28699£

maaliskuu 24, 2010


Mitsubishin i-EV sähköauto jatkaa markkinoille hiipimistään. Kun kilpailutilannetta ei ole, ei ole kiirettä, eikä hintaakaan tarvitse puristaa pienemmäksi. Ja sen kyllä huomaa. i-EV:n hinnaksi on nyt Britanniassa asetettu £33 699 (sisältäen ALV) ja valtion verotuen huomioimalla todelliseksi hinnaksi asettuu £28 699. Euromääräisenä tämä tarkoittaa ~33 500€ hintaa. Ei siis kovinkaan halpaa, mutta silti halvempaa kuin monet odottivat. Ainakin sarjahybridi GM Volt:n pää-äänenkannattaja pelästyi ja sohlasi hintaa ylöspäin: £38 699 (58 000$) . Volt:n hinta-arvio  näyttää heti paremmalta (40 000$).

Nyt onkin kiinnostava nähdä, mihin sähköautojen hintataso asettuu. Alustavasti siis näyttäisi siltä, että se olisi jossakin 30-40 000 € alueella. Tarkka hinta riippuen siitä millainen ostotukijärjestelmä on sähköauton hankinnalle olemassa. Pelkkä autonvalmistajien erilaisten sähköautomallien lisääntyminen ei tuo helpotusta hintaähkyyn, kun valmistusmäärät pysyvät vähäisinä ja ostokykyistä väkeä löytyy riittävästi näille pienille erille. Helpotusta saadaankin autonvalmistajilta aikaisintaan kun tuotanto lähtee tosissaan käyntiin, 5-10 vuoden kuluttua. Voi olla, että nyt ensivaiheessa lanseerattavia malleja ei koskaan tulla myymään muulla kuin selvällä premiumilla. Ainakaan minä en autonvalmistajana niin tekisi vaan ratsastaisin ensiostajilla ja sitten löisin tekniikaltaan identtisen, ulkomuodoltaan halvemman oloisen ale-mallin pöytään.

Jos ei siis autonvalmistajista ole toistensa vauhdittajiksi niin mistä sitten saadaan sopiva piristysruiske sähköautomarkkinoille?

Mainokset

Yksi vastaus to “Mitsubishi i-EV myynnissä Britanniassa 2011, hintaan 28699£”

  1. Nimetön said

    Kun sähköajoneuvoja tulee myyntiin 1 000 – 25 000 euron hintaan, voidaan puhua todellisesta koko kansan autosta (ainakin rahoituksen suhteen).

    GM Voltia hypetetään paljon veronmaksajien rahalla, mutta lopputulos jää nähtäväksi.

    Eniten toivoisin, että sähköajoneuvovalikoimaa tulisi markkinoille. Tällä hetkellä vasta Tesla avaa erikoisliikkeensä Frankfurtiin. Kevyissä sähköajoneuvoissa onkin paremmin valikoimaa, polkupyöristä skoottereihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: