Mitsubishi i-EV sähköautolle huima hinnan pudotus Japanissa

huhtikuu 1, 2010


Hintakilpailu on taikasana, jonka toteutumista olen odottanut sähköautomarkkinoilla. Nyt ensimmäiset sen suuntaiset viitteet ovat näkyvissä ja voisi sanoa aiemmin kuin uskalsin odottaa. Käytännössä sähköautomarkkinat ovat vasta syntymässä.

Viitteen paremmasta antoi nyt Mitsubishin vastine Nissan Leaf:n hinnoittelulle. Mitsubishi i-EV:n hinta putosi samantien, nyt hinnaksi Japanissa ilmoitetaan 42 130$….  ja kaikkien tukiaisten jälkeen hinnaksi muodostuu 30 700$ eli ~23 500€. Vertaa tätä ilmoitettuun Britannian myyntihintaan (~33 500€ tukiaisineen) ja mieleen juolahtaa hinnan putoavan sielläkin kunhan sopiva haastaja rantautuu. Mutta tuskin aikaisemmin.

Pudotus siis antaisi ymmärtää, että ilmaa hinnoissa kyllä on. Ehkä vielä tämänkin jälkeen. Valmistajat vain ovat olleet valmiimpia nyppäämään rahat pois, kun vaihtoehtoja ei ole ollut tiedossa. Tosiasiassa i-EV jää suorituskyvyssä Leaf:n jalkoihin, joten hintaan on kyllä varmasti tulossa muutoksia. Ja jos ei hinnalla voida kilpailla niin sitten valmistajat kehittävät ominaisuuksia, suorituskykyä. Tämäkin on vain hyvä juttu, tietäen että 1. vaiheessa myyntiin tulevat mallit ovat mm. ajokapasiteetin puolesta hyvin rajoittuneita. Juuri nyt siis tulevan sähköautomarkkinan kehitys näyttää hyvin lupaavalta. Ainakin muualla kuin lintukoto-Suomessa.

Mainokset

3 vastausta to “Mitsubishi i-EV sähköautolle huima hinnan pudotus Japanissa”

 1. Joona said

  Mitsu perustelee i MiEV:in hinnan laskua sillä, että se aloittaa 1.4. virallisesti tuotteen kuluttajamyynnin. (Auto on ollut tähän asti myynnissä vain yritys- ja yhteisöasiakkaille), mutta onhan se ihan selvää, että samana päivänä julkaistu Nissan Leafin hintaan oli vastattava.

  i MiEV (joka siis on tuotteen nimi: ei ”i-EV”) on paria kokoluokkaa pienempi ja ominaisuuksiltaan karsitumpi kuin Leaf, joten oli odotettavissa, että sen hinta painuu Leafin alle.

  Onko se riittävästi edullisempi, sen kertoo kuluttajien lompakot lähikuukausina. 🙂

 2. Mitsun maahantuoja Mivec:llä oltiin aikoinaan tiukkana, että kutsuisin sitä i-EV:ksi. Olen näin tehnyt kun se on nimenä aivan yhtä hyvä tai huono kuin i MiEV.

 3. Porolla Tallinnaan said

  Virossahan on juuri tämä malli tulollaan kaduille ryminällä – n 500 kpl julkissektorille. Ja tuskinpa se nyt Mitsun kokoiselle konsernille on ollut edes se suurin kauppa tähän mennessä kun sen verran paljon ovat tätä mallia messuilleet maailmalla.

  Ensi viikolla näyttäis olevan myös laturin julkinen demo jos jota kuta aihe innostaa livenä:

  http://www.tere-tech.com/balticfinns/?tag=sahkoauto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: